2020-06-16 10:59:35• hírek • Fizetett tartalom

Bízza autója lengéscsillapítóinak beszerelését a szatmárnémeti AutoAs szakembereire!

A szatmárnémeti AutoAs-t valószínűleg minden autós ismeri már: legyen szó szervizelésről, vagy akár ritka autóalkatrészek beszereléséről, az AutoAs-hoz bizalommal lehet fordulni.


Egy gépkocsi lengéscsillapítóinak állapota minden évszakban kulcsfontosságú a biztonságos utazás érdekében. A jó teleszkópok nem csak járműve stabilitását, de irányíthatóságát, sőt kényelmét is elősegítik.

Ne hallgasson azokra, akik úgy vélekednek, hogy ameddig nem kopog, vagy nem folyik egy teleszkóp, annak bizony semmi baja sincs. Ez sajnos nagy tévedés. Az anyagfáradásnak köszönhetően ezek az alkatrészek is elöregszenek, és ha bár optimális körülmények között még egy ideig jól szolgálhatnak, lehet, hogy egy szélsőségesebb helyzetben akár balesethez is vezethet a teleszkópok elöregedése.

Az alábbiakban felsorolunk néhány érvet, amellett, hogy miért is van szükség rá, hogy időben cseréljük ki autónk megfáradt teleszkópjait:

  • A gyengülő teleszkópoknak köszönhetően járműve kényelmetlenebbé válhat, hiszen úgy a teleszkópok, mint a rugók is azt a cél szolgálják, hogy felfogják az út egyenetlenségéből adódó rezgéseket, és a kereket az úttesten tartsák. Ha ezek az alkatrészek gyengülnek, a haladáskor tapasztalt rezgések egyre inkább érződni fognak az utastérben is.
     
  • A gyenge teleszkópokkal ellátott jármű irányíthatósága gyengül. A rossz lengéscsillapítók miatt a jármű instabillá válik, irányíthatósága pedig egyre rosszabb lesz.
     
  • A gyenge teleszkópok nagyobb féktávot generálnak. Itt már nem csak a kényelemről szól a dolog, akár emberéletek is foroghatnak kockán, amikor nem tudunk időben megállni. A gyenge teleszkópok miatt fékezéskor a kerekek nem tapadnak kielégítően az úttesthez, így a féktáv is elnyúlik, és akár az optimálishoz képest több méterrel később áll majd meg az autó.
     
  • A kanyarokban csökken a stabilitás.
     
  • Erős oldalszél esetén szintén.
     
  • A fényszórókra is hatással vannak a lengéscsillapítók. A gyenge teleszkópok miatt autója egy egyenetlen úton enyhén föl-le ugrálhat, amely következtében a szemből jövő azt hiheti, ön lámpajelzésekkel próbálja figyelmeztetni őt valamire. Ez kifejezetten zavaró lehet a közlekedésben résztvevők számára.


Amennyiben ezek után ön is úgy gondja, ideje ellenőriznie gépkocsija teleszkópjait, látogasson el a szatmárnémeti AutoAs-hoz, sőt, amennyiben 2020. augusztus 1-jéig Monroe, Sachs, Kyb, Bilstein teleszkópokat vásárol az AutoAs-nál, ezeket ingyenesen szerelik majd be a szerviz munkatársai.

Az AutoAs a Closca sugárút 42. szám alatt várja ügyfeleit. A megbízható szakemberekből álló csapat hétfőtől péntekig 8.30 és 18.00 óra között, szombaton pedig 8.30-tól 13.00 óráig áll az autósok rendelkezésére. További információkért tárcsázza a 0261 806 026-os vagy 0728 555 592-es telefonszámok egyikét, vagy keresse fel személyesen a szervizt, ahol minden kérdésére választ adnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: